ייפוי כח מתמשך
יפוי כח מתמשך הינו כלי משפטי חשוב , המאפשר לכל אדם בגיר, לבחור מראש, מי יטפל בענייניו כאשר הוא לא יוכל לעשות זאת עוד בעצמו. באמצעות מסמך זה, תוכלו לבחור היום, מראש, את מי שעליו אתם סומכים כדי שיקבל החלטות עבורכם ויוכל לטפל בענייניכם, זאת לעתיד לבוא כאשר אתם כבר לא תוכלו לעשות את כל אלה.
ייפוי הכח המתמשך הוא כלי משפטי וכדי שיהא בעל משמעות, עליכם לוודא כי מי שעורך אותו הינו עו"ד שהוסמך לכך ע"י האופטרופוס הכללי של מדינת ישראל, לאחר שעבר הכשרה מתאימה ולאחר שהבין כי הממנה מבין את משמעות יפוי הכח והוראותיו.
יפוי הכח המתמשך אמור להקנות לכם שלווה ואיכות חיים ולתת למשפחתכם ביטחון, רוגע ושקט משפחתי. בעבר, כל אדם שאיבד את כשרותו המשפטית או בשל מצב בריאותי שלא יכול לקבל החלטות, היו קרובי משפחתו צריכים לפנות לבימ"ש לצורך מינוי אפוטרופוס לגוף או לרכוש.
תארו לכם מצב בו אדם צריך להכנס לפרוצדורה רפואית דחופה ותחת שקרוביו ישהו איתו, יעניקו לו תשומת לב, הם מתרוצצים במסדרונות בימ"ש בין פקיד זה לאחר, בין שופט למזכירות וזאת על מנת לקבל צו אפוטרופסות זמני. יתרה מזאת, הליך האפוטרופסות מחייב את האפוטרופוס בדיווחים לאפוטרופוס הכללי, הגשת מסמכים וכיו"ב.
כיום, יפוי הכח למעשה מחליף את מינוי האפוטרופסות שהיה עד לכניסה לתוקף של הליך זה, מה שיכול לחסוך זמן, עלויות והתרוצצויות בבתי משפט. יפוי כח זה הינו מסמך שנכנס לתוקף בעת שהממנה מחליט, על העניינים שהוא מחליט עליהם ובידי מי שהוא ממנה. הכל בשליטה, הכל בתובנה ומבחירה אישית ומראש.
מיפה הכח, יכול לקבוע מראש הנחיות למיופה הכח מטעמו, איך לנהוג במצבים מסויימים ('הנחיות מקדימות), ויכול אף להשאיר בשבילו את שיקול הדעת בקבלת החלטות . יפוי הכח יכול שיהא בעניינים רפואיים, רכושיים, אישיים, חלקם או מקצתם.
כניסתו לתוקף, היא בהודעת תצהיר לאפוטרופוס הכללי ע"י הממונה, ואז נכנס המסמך לתוקף בתחומים שצויינו בו במפורש – רווחתו של הממנה, צרכיו היומיומיים, מגוריו, בריאותו הגופנית או הנפשית.
לדוגמא: עורך יפוי הכח יכול לקבוע במסגרת יפוי הכח מי יטפל בענייניו הבריאותיים. הוא יכול אף לקבוע מראש שהוא מעוניין להמשיך להתגורר בביתו ומעבר לבית חולים או מוסד סיעודי או בית אבות יהא רק בתנאים מסויימים.
תשלומים שונים, כיצד יעשו ועל ידי מי ולטובת מי. העניינים שבהם ניתן למנות או לתת הוראות הם רבים ולכן יש צורך בעו"ד המתמחה בתחום, בעל הסמכה והכשרה ועם הניסיון המתאים. יש להבהיר כי הממונה צריך לתת הסכמתו למינוי.
ניתן לקבוע ממונה חליפי, או מספר ממונים ביחד ולחוד וכן להפריד בין מנויים בעניינים ונושאים שונים כך שכל תחום יהא באחריות ממונה אחר. על מיופה הכח לפעול על פי הנחיות הממנה שערך את יפוי הכח. מומלץ וכדאי לערוך יפוי כח מתמשך על מנת לאפשר שקט ואיכות חיים לעת זקנה.
צוואה
צוואה לעומת זאת הינה מסמך משפטי שיכנס לתוקף רק לאחר פטירתו של אדם. בעוד יפוי כח מתמשך נותן הוראות לביצוע בחייו של האדם הממנה, הרי שצוואה נותנת הוראות וציווי לאחר פטירתו של אדם, בד"כ ביחס לרכושו ואולי נימה אישית של הנחלת מורשת הנפטר לבני המשפחה.
עריכת צוואה יכולה להיות גורם מרגיע. היא מרגיעה ומבטיחה את רצונו של המוריש אשר יודע כי במותו יורשיו יהיו מובטחים ולא יהיה ערעור על רצונו האחרון. היא אף מרגיעה את יורשיו של האדם שיודעים שרצונו של יקירם הובע מפורשות טרם מותו.
מאחר ואין אדם יודע יום פקודתו, רצוי להתייעץ עם עו"ד בתחום כבר היום כדי שיערוך לכם יפוי כח מתמשך ו/או צוואה. יובהר כי ישנם מקרים בו קרוביו של יורש חולקים על צוואתו מסיבות שונות ויכולים לנהל הליך משפטי של התנגדות לצוואה. גם בזאת משרדינו מטפל.
עריכת ייפוי כח מתמשך וכן גם צוואה דורשים יצירת דו שיח נינוח ורגיש הן עם הממנה והן עם הממונים. בדומה מאוד לגישור זהו תהליך רגשי שכל בני המשפחה עוברים. אין צורך להכביר במילים על הרגישות הנדרשת בשיח עם ההורים המבוגרים ועם ילדיהם להסביר להם על התהליך ועל האופציות והפרוצדורות השונות.
עו"ד אושרית ברויר טפר, המתמחה בגישור משפחתי מצליחה להעביר את מהות המסמך וחשיבותו להורים המבוגרים, נותנת לבני המשפחה מושגים על התהליך. בודקת את הבנת ההורים בכל פרטי ההליך ומסייעת לצקת תוכן לרצונם. עו"ד ברויר טפר מצליחה להעביר את כל הנושאים המשפטיים בשפה ברורה ופשוטה ברגישות המקסימלית.
עו"ד ברויר טפר הממונה ע"י משרד המשפטים לערוך את יפוי הכח המתמשך, תהיה לכם לעזר בהכנת המסמך והגשתו לאפוטרופוס הכללי באופן מקוון.
המשרד שלנו נותן טיפול מקיף על כל הנושאים בין היתר, ייפוי כוח מתמשך, עריכת צוואה, טיפול בקבלת צו קיום צוואה וצו ירושה, ייצוג בהליכי התנגדות לצוואה. בקשות למינוי אפוטרופוס, בקשות לביטול אפוטרופוס, מינוי תומך החלטות ועוד