הסדרי שהות
הליך המשמורת היום, הוא לא מה שהיה פעם… גם בתי המשפט מבינים שכבר לא נכון או כדאי בהכרח 'להכריז' מי ההורה המשמורן. בנוסף, בעבר, עד לא מזמן, להורה המשמורן היו מעין זכויות יתר לקבלת החלטות לגבי הילדים. היום, הויכוח על מי 'המשמורן' לא באמת רלוונטי כ"כ שכן לכל הליך היום (למעט במקרים יוצאי דופן) , צריך את הסכמת שני ההורים.
המושג הזה אומנם כן רלוונטי במקרים מסויימים כאשר אין מעורבות כלל של ההורה השני, כאשר יש בעיה משפטית משמעותית כמו חוסר בכשרות משפטית, או בחוסר תפקוד של הורה מסויים ואז מבצעים הליכים אחרים כדי להתאים את המצב לשטח.
השיח היום הוא על האחריות ההורית ועל חלוקת זמני שהות .
המונח המשמעותי היום, אשר הוא לב ליבו של העניין הוא חלוקת זמני השהות של הקטין עם מי מהוריו. יש הורים שאומרים שהם רוצים זמן שווה להורה השני, אך למעשה אינם יכולים לעמוד בכך. יש הורים שלוקחים על עצמם הרבה מדי על אף חוסר יכולתם להתחייב לקטין ויש הורים שעומדים בדווקנות על כל דקה רק כי להורה השני יש…
מומלץ כי בכל מקרה של חלוקת זמני שהות, ההורים יראו את הקטין ולא את עצמם. שיבררו מה הילד באמת צריך וניתן אף להוועץ עם מומחה כגון פסיכולוג או יועץ משפחתי.
ישנן שאלות רבות שעולות בהקשר זה כגון: האם נכון לילד חלוקה דיכוטומית של זמנים בין ההורים?
(טיפ: אף פעם לא ניתן לחלק בדיוק חצי / חצי… לא מדובר בחלוקת סוכריות אלא בילד….).
האם נכון לילד לינה רציפה אצל הורה אחד או לישון כל לילה במיטה אחרת. האם נכון שמעבר הילד יהיה בין ההורים עצמם או רק דרך מסגרות חינוך? ועוד שאלות רבות שעולות מעצם טיב הקשר עם שני ההורים והמשמעות שיש לכל הורה בחייו של הילד.
הורים צריכים להבין כי קשר מיטבי עם ילדים הוא לא בהכרח נגזרת של שעות או ימים, אלא של איכות. יש לבחון כל מקרה לגופו, להתאים אותו לתא המשפחתי הפרוד והמתהווה מחדש אחרת.
עו"ד אושרית ברויר -טפר, מנכיחה אצל הלקוחות את המציאות החדשה שאליה נקלעו בעין קיומית של העולם המשפטי. עו"ד ברויר טפר 'מלמדת' את הלקוחות ל'דבר' את השפה של שירותי הרווחה, ככל שיש צורך במעורבותם.